Dragii mei,
In ziua de azi avem la dispozitie o multitudine de informatii legate de cresterea si ingrijirea copiilor. Uneori, sunt prea multe, alteori, prea rigide si greu de pus in practica; unele dintre ele contradictorii, facand foarte dificila filtrarea informatiilor corecte si relevante. Pe langa faptul ca nu stim ce sa alegem, de multe ori nu punem in practica ceea ce invatam. In plus, multe recomandari medicale sunt in contradictie cu cele psihologice, astfel incat ca si parinti suntem pusi in mari incurcaturi. La toate acestea se adauga presiunea anturajului, fie ca vorbim de bunicii cu experineta, fie de rudele, prietenii, vecinii care tocmai au trecut prin aceste etape de inceput.
Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care am conceput impreuna cu un psiholog(Alexandra Gorea–Centrul Playfullearning) un curs despre Etapele dezvoltarii copiilor cu varste intre 0-12 luni.
Printre alte motive pentru care sa alegi acest curs se numara si:
- Primesti informatii validate stiintific;
- Cursul imbina recomandarile medicale(pediatrice) cu cele psihologice;
- Ai ocazia sa aplici ceea ce ai invatat deoarece vei primi un set de tehnici concret.
In cadrul cursului se vor aborda teme precum:
1. Adaptarea la mediul extrauterin– aspecte fiziologice; cand ne alarmam?
2. Cresterea si dezvoltarea – greutate, lungime, indici de evaluare,perimetru cranian, fontanele; aspecte fiziologice, cand ne adresam medicului?
3. Alimentatia in primul an:alaptare/lapte praf/diversificare- probleme frecvente;
4. Ingrijirea bebelusului: temperatura, imbracaminte, baie, cure de aer,etc
5. Bebelusul in concedii
6. Somnul
7. Purtarea bebelusilor
8. Mituri in dezvoltarea bebelusului
9. Suplimentele alimentare
10.Controale periodice si profilactice
11. Program de imunizare
12. Creierul copilului si importanta educatiei timpurii
13. Atasamentul la copii si relevanta sa pe tot parcursul vietii;stiluri de atasament ale parintilor si cum acestea influenteaza copilul
14. Nevoile esentiale ale copiilor de 0-1 an
15. Achizitii si etape ale dezvoltarii fizice, cognitive, sociale si emotionale in primul an de viata;
16. Dificultati ale dezvoltarii(echilibrarea rolurilor, colicile si plansul, depresia, disciplina, fricile si anxietatea, somnul)
17. Abordarea Playful Parenting – jocuri specifice 0-1 an
- Cursul se va desfasura in doua sedinte a cate trei ore fiecare(17.00-20.00);
- Ambele intalniri vor avea loc la sediul Playful Learning si Pediatru Cluj – strada Tache Ionescu nr 20, Cluj Napoca, pe 21 , respectiv 28 OCTOMBRIE 2015 incepand cu ora 17.00;
- Participantii vor primii suportul tiparit al cursului.
Pret: 150 ron/pers (include ambele sedinte si suportul tiparit al cursului)
Inscrierile se fac prin telefon la: 0364. 738.907(L-V, orele 8.00-17.00) sau email la: pediatru@pediatrucluj.ro , respectiv contact@playfullearning.ro
Buna ziua! Am un bebe de 4 luni si refuza sa mănânce după 3-4 minute de supt!Il alăptez numai la sân ,e agitat ,înghite mereu aer .Pediatra a spus ca are reflux si sa încerc sa-i dau lapte praf AR dar din păcate nu vrea sa mănânce din sticluta si atunci a spus sa încep diversificare cu cereale pentru ca a început sa nu mai ia in greutate cât ar trebui!I-am făcut si proba suptului si mănâncă aproximativ cu 100-150 ml mai puțin decar ar trebui!Inainte de asta am verificat dacă se enervează din cauza fluxului prea mare sau prea mic dar nu asta e problema .Intradevar de la început a regurgitat mai mult decât era normal si chiar de la 2 ore de la masa așa ca a început el singur sa mănâncă mai rar si mai puțin dar se pare ca nu s-a rezolvat problema si nu știu ce sa fac dacă sa încep diversificarea cu cereale pt ca am citit ca pana la 6 luni nu e indicat.
Buna ziua,
Dupa simptome, asa pare, a fi vorba de reflux; nu ati precizat insa nimic despre dezvoltare; e foarte importanta, in functie de asta se decide daca se fac sau nu investigatii suplimentare; in caz de reflux, in niciun caz nu SE INTRERUPE ALAPTAREA si nici nu se incepe diversificarea mai repede; in stuatia in care ritmul de crestere nu este unul corespunzator, se efectueaza ecografie de reflux iar daca se confirma refluxul, se administreaza tratament; se iau si masuri suplimentare: supt des, chiar si la 1-2 ore, alaptare in pozitie semiinclinata, tinerea la verticala dupa fiecare supt cel putin 15-30 minute, inclinarea patului la 30-45 grade, purtarea in dispozitive ergomonice(wrap, manduca, boba, etc). va doresc numai bine iar daca sunt si alte intrebari, le astept cu drag!
Buna ziua, am un bebe de 2 luni ,la 1luna am fost cu el internată la spital că a făcut bronșiolită de când am venit cu el acasă mereu e agitat ,nu mai doarme cum trebuie,mai ales noaptea plânge,ce as putea sa ii dau de calmare sa se liniștească.?
Buna ziua,
La varsta asta sunt multiple cauze de agitatie; acestea trebuie identificate si nu administrat sirop de linistire; nu exista asa ceva, daca un copilas este necajit, trebuie cautata cauza; recomandarea mea este sa va adresati medicului curant care, in urma consultului medical si a anamnezei(discutiei cu dvs referitoare la program, alimentatie, nr si aspectul scaunelor, etc) va stabili ce masuri se impun(medicatie de vreun fel, investigatii suplimentare, etc). Va doresc numai bine iar daca sunt intrebari suplimentare, le astept cu drag!
Buna ziua. Am o fetita de 2 ani si 7 luni , de la 1 an si 8 luni
Ii constipata in ce sens. Are scaun in fiecatre zi ash putea spune dar este foarte foarte gros. Apetitul ei de un de un an aproape a scazut la 0 Imi este foarte greu cu dieta pt ea ca nu mananca nu consuma lichide suficiente. Va rog frumos sa ma ajutati daca este necesar putem veni si pt o consultatie.
Buna ziua,
Daca apetitul e redus trebuie facute investigatii in acest sens;nu ati precizat ritmul de dezvoltare de la nastere pana in prezent, greutatea si lungimea actuala,daca au fost ceva probleme de sanatate pana la varsta asta, cum a fost hranita, ce mananca in prezent, daca este sau nu lapte(si de care) in alimentatie, daca s-au facut ceva investigatii in directia constipatiei(tinand cont ca dureaza de atat timp), daca a primit sau nu medicatie; fara aceste informatii nu va pot oferi un raspuns concret, pot spune doar sa incercati sa-i oferiti o alimentatie echilibrata care sa contina legume si fructe, produse de origine animala(carne, oua, peste), produse lactate si cereale.
Buna ziua! Am o fetita de 6 luni alaptata exclusiv. Am inceput si diversificarea si accepta foarte bine alimentele. Am impresia ca ii este foarte sete. Cand vede sticla cu apa se plange si ar bea oricat i-as da. La fel daca ii dau apa din lingurita. In casa sunt 22 de grade, o imbracam subtire. Este hiperactiva, noaptea se trezeate si de 10 ori si cauta san. Ce ar putea sa fie? Multumesc!
Buna ziua,
Fara sa stiu exact cantitatea de apa bauta per 24 de ore nu pot spune daca e exces sau nu;este nevoie de apa, cantitatea de lichide la varsta asta este de minim 100ml/kgcorp pana la 120-130ml/kgcorp(evident ca, este vorba si de laptele pe care-l bea sau, daca sunt alte lichide, precum si “apa” continuta in diverse alimente).